ABD, Doğu Akdeniz'deki EastMed doğalgaz boru hattı projesine desteğini açıkladı


Reuters | ABD Enerji Bakanı Dan Brouillette Atina ziyaretinde yaptığı açıklamada, Avrupa'ya Doğu Akdeniz'den doğalgaz sağlayacak EastMed projesini desteklediğini söyledi.

Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve İsrail birkaç yıldır planlaması devam eden Eastmed boru hattının yapımına yönelik anlaşma imzalamıştı. Bir denizaltı boru hattı projesi olan EastMed'de, 2022 yılına kadar nihai bir yatırım kararına varılması ve Avrupa'nın enerji kaynaklarını çeşitlendirme amacıyla 6 milyar avroluk yatırımı 2025'e kadar tamamlanması hedefleniyor.

Brouillette gazetecilere verdiği demeçte, "altyapının inşası için İsrail, Yunanistan ve diğer ilgili taraflarla çalışmaya devam edeceklerini" belirtti.

Hazar gazını Türkiye üzerinden Yunanistan ve İtalya'ya getiren Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) geçtiğimiz ay ticari faaliyete başladı.

Yunanistan, ülkenin kuzeyindeki Alexandroupolis limanında TAP ve Bulgaristan ile yapımı devam eden başka bir boru hattına gaz sağlayabilecek bir sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tesisi inşa etmeyi de planlıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar