Kuzey Akım-2 projesinde inşa çalışmaları yeniden başlıyor


AP | Rusya'dan Almanya'ya doğalgaz taşıyacak Kuzey Akım-2 boru hattı projesinde Rus boru hattı döşeme gemisi, projenin tamamlanmayı bekleyen bölgesine ulaştı. ABD'nin yaptırım tehdidine rağmen Rusya, boru hattının tamamlanacağını açıklamıştı.

Gemi izleme verilerine göre Rus boru hattı döşeme gemisi Akademik Cherskiy, Kuzey Akım-2'nin Polonya açıklarındaki tamamlanmamış kısmının bulunduğu bölgeye ulaştı. Başka bir Rus boru hattı döşeme gemisinin de, Almanya'nın Wismar limanından ayrıldığı ve muhtemelen projenin başka bir bölümünün inşası için farklı bir yere gölgeye gittiği belirtiliyor.

Rusya'nın Pasifik kıyısındaki Nakhodka limanından Baltık Denizi'ne uzun bir yolculuk yapan Akademik Cherskiy, Kuzey Akım-2 projesi yaptırım tehdidiyle belirsizliğe sürüklenirken Mayıs ayından bu yana Baltık limanları arasında seyrediyordu.

ABD, Kuzey Akım-2 projesinin Avrupa'nın enerji güvenliğini zayıflatacağını öne sürerken, Rusya ABD'nin, Avrupa ülkelerini görece ucuz Rus doğalgazı yerine Amerikan sıvılaştırılmış doğalgazı (LNG) almaya mecbur bırakmayı amaçladığını iddia ediyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar